9A Activity – II period

Da nam nije naših prijatelja iz 9A i njihovog obimnog i kvalitetnog programa radioamaterskih natjecanja na VHF i višim opsezima, teško bi bilo primjetiti bilo kakvu aktivnost E7 operatora na ovih opsezima. Srećom, svake treće nedjelje u prvih 11 mjeseci svake kalendarske godine dešava se 9A Activity Contest i, povrh toga, još poneko “lokalno” natjecanje u organizaciji različitih klubova diljem Hrvatske. Što je najljepše, mogu se uključiti (i biti uvršteni u plasman) svi radioamateri iz IARU Regiona 1.

Da bi pokazali koliko cijenimo i podržavamo rad naših kolega iz 9A, članovi Radiokluba Sarajevo redovito učestvuju i šalju dnevnike za plasman u svim otvorenim 9A natjecanjima. Tako smo i ove nedjelje uzeli učešće u drugom periodu 9A Activity Contesta: Almas, E71W, je radio iz stalnog QTH, Emin, E71W, se odvezao do “isturene” lokacije kod Ilijaša, Zoran, E70AA, je radio u portable modu sa Trebevića (nadmorska visina 1300+ m), dok je Rudi, E71RB, uradio nekoliko veza na klupski znak. Rezultati nisu ništa posebno na EU (odnosno IARU R1) nivou, ali smo se pokazali kao aktivan klub i dobro uhodan tim. Plus smo se lijepo zabavljali. Nama dosta…

(Ne mogu da završim ovaj tekst, a da ne spomenem dva susreta koji su me posebno obradovali tog jutra na sunčanom i sniježnom Trebeviću. Prvo je pored mog portable QTH protrčao (jedva da smo se stigli pozdraviti) moj stari drug Gadžo Edin, E74A, koji je sada 100% u planinarskom tračanju kao što je nekad bio u svim formama radioamaterizma, a oko podne me je posjetio i naš novi sugrađanin Vlado, E7/Z35M, koji šeta okolo i istražuje puteve do SOTA i WWFF lokacija. Bilo je lijepo sresti vas tamo gore, old boys.)