Popularizacija SOTA aktivnosti

Svako se začudi kad vidi čudaka koji kucka na taster na vrhu planine. Ako začuđeni bude novinar/ka kakvog web portala, onda objave sliku i mali tekst o hobiju zvanom SOTA. Evo kako je mene uhvatilo i objavilo dva puta: na Bjelašnici prošle godine i na Trebeviću prije par dana.

Kurs za radioamatere

U okviru svog programa STEM (nauka, tehnologija, inžinjering i matematika) za djecu i tinejdžere, institucija za alternativno obrazovanje Academy 387 nudi kurs “Osnove elektronike i radiotehnike”. Kurs je namijenjen učenicima srenjih škola i ima za cilj upoznavanje polaznika sa ovim značajnim tehnologijama i buđenje interesa za studiranje na fakultetima iz… VišeKurs za radioamatere

Konačni rezultati VHF dijela takmičenja “Šesti april”

Na sjednici Predsjedništvo Radiokluba Sarajevo, održanoj 3.5.2018, prihvaćen je slijedeći izvještaj Takmičarske komisije o konačnim rezultatima VHF dijela radioamaterskog takmičenja “Šesti april“: Takmičenje je održano u najavljenom terminu i u njemu su, prema podacima iz dostavljenih izvještaja, učestvovala 22 pozivna znaka iz BiH i 2 pozivna znaka iz Hrvatske. 18… VišeKonačni rezultati VHF dijela takmičenja “Šesti april”